Love ♥ Respect

I fredags träffade jag ett par som hjälper hemlösa i Sundsvall. Jag har träffat dem förut och blev då otroligt imponerad av deras engagemang. Två dagar i veckan fixar de smörgåsar och kaffe som de åker ut med, på tisdagar fixar de matlådor och på lördagar grillar de tillsammans. En av uteliggarna berättade för mig att de blev rädda första gången paret kom fram för killen är stor och musklig så uteliggarna tänkte direkt att det skulle bli trubbel, men det blev istället en otroligt fin vänskap. Nu när jag var där hade paret till och med börjat fixa ännu mer aktiviteter. De tillverkar bland annat Love ♥ Respect armband som de säljer och så hittar de på roliga aktiviteter för pengarna. Paret gör allt det här ideellt, de gör det för att de gillar att se andra människor glada.

 

Kärlek

Nu har jag umgåtts med hönan Ina. Först ville hon vila i sängen och sedan kom hon in i köket för att fika.
 
Jag är i Sundsvall på kärleksjobb. Ett par blev störtkära vid en busshållsplats och ett annat par blev tillsammans efter en bilolycka. Läkaren sa först att tjejen som krockat antingen skulle dö eller bli ett kolli. Hon hörde det och bestämde sig för att läkaren skulle ha fel och det hade han, för tjejen satte sig upp. Då sa läkaren att hon alltid kommer att sitta i rullstol, men hon bestämde sig åter för att läkaren skulle ha fel och så reste hon sig upp och gick med en krycka. Läkaren sa då att hon alltid kommer behöva gå med den, men kryckan ställdes i ett hörn och så gick hon vidare. Då sa läkaren att hon aldrig kommer att kunna få barn. När hon blev gravid sa läkarna att hon aldrig kommer att kunna byta blöja, men det kan hon visst. Man ska nog inte lyssna så mycket på negativa människor.
 
Jag är hemma hos reportern där jag har fått en lyxmiddag och flera paket kakor som jag får ta med hem. I am a very lucky girl.
 
Nu sitter vi och lurar kroppen att det är helg. Fast vi luras bara lite för vi ska jobba i morgon igen.  
 

Föreläsning

Så här skrev Britt i sin blogg:

”Vad är det jag ser? PW har en fotoföreläsning! Om hur man får ut det

mesta möjliga av sin mobilkamera bland annat. Bättre bild än det här kan jag inte få ur min mobil, så jag lär nog gå och höra vad hon har att säga.”

 

Britt hade sett flera affischer där det stod att alla på högskolan var inbjudna till att komma och lyssna på mig. Själv hade jag förstått det som att föreläsningen var för medarbetarna på högskolans tidning samt några från facket. 30 kronor skulle de betala också. Det är inte ofta jag fotograferar med mobilen men jag fixade ihop lite tips om det också så att de inte skulle känna sig lurade. Alla var snälla och glada så det kändes som en trevlig stund.

 

Min Stora Dag

Rikspolisstyrelsen skickade ett brev till mig som jag oöppnat skulle ta med till ett möte i dag. Det visade sig att jag skött mig fint och får därför bli medhjälpare till Min Stora Dag som hjälper sjuka barn att uppfylla sina drömmar. Så här står det om stiftelsen: ”Sjunga med sin största idol. Shoppa loss i Stockholm. Träffa Zlatan. Åka till Disneyland. Flyga luftballong. I ett barns fantasi kan allting hända! Och det är vårt jobb att se till att drömmen blir till verklighet.”

 

När jag ändå var i Stockholm skulle jag passa på att göra ett jobb åt Daily Mail. Reportern skulle hämtas upp vid Hornstull och det var svårt eftersom man inte får köra med dubbdäck där. Jag försökte åka på bakgator men det var näst intill omöjligt att komma fram. Där det inte var enkelriktat eller bussfiler var det vägarbete, så jag fick riskera ett nytt papper från rikspolisen och brände till slut iväg. 


Leklandet

Nu har jag lekt färdigt för i dag. Jag tog med tvååriga Winston till leklandet och där var vi i flera timmar. Han ville åka rutschkana väldigt många gånger och varje gång skulle han sitta i mitt knä. Han har ju varit med förr och visste säkert att man flyger i guppen och får duktiga stötar av de där banorna. Innan han åkte hemifrån åt han bara lite för som han sa: ”Man kan ju äta på leklandet också.” Vi gjorde en paus för pannkakor och sedan sköt vi bollar med kanoner. Det var det roligaste enligt mig och många pappor som var där. Vi sköt och sköt medan barnen fick stå och se på. 

Donationsjobb

I går träffade jag en pappa i Stockholm som givit sin son en njure. Pappan grät flera gånger under intervjun.

– Jag var en tuff kille förut, men efter donationen kan jag inte ens titta på nyheterna.

Frun höll med:

– Ja, han var tuff och cool när vi träffades och nu har han blivit så här.

Det var en fin intervju. Alla verkade tycka att det var givande utom sonen som vägrade vara med på bild. Lina brukar alltid lyckas charma barn men den här gången blev det inte ett leende från den lille. 


Majgull

I dag har jag varit på biblioteket och beställt en massa filmer och böcker. Det är ett otroligt bra ställe det där. Apropå böcker så var jag hem till Majgull Axelsson och fotograferade henne för ett tag sedan. De bilderna lägger jag ut nu.   
 

Livia

Nu har jag fått hem Svensk Damtidning där jag fotograferat Livia Millhagen och därför lägger jag ut några bilder på den trevliga tjejen. 
 

Blandat

I veckan har det varit mycket jobb. Jag har bland annat fotograferat en till skådespelerska på Dramaten. När jag parkerade och gick från bilen kom Carl Philip körandes och då gömde jag min kamera så att han inte skulle tro att jag tänkte paparazza. Han var på väg till Hovstallet. Inne på Dramaten kom tv fram och undrade om Sven-Bertil Taube fick gå förbi mig samtidigt som de filmade och det fick han. Jag vet inte till vilket program det ska vara. På vägen hem från Stockholm gjorde jag ett jobb i Uppsala. Där träffade jag en tjej som har en åttaårig dotter. Dottern är jättearg för att hennes mamma nu är gravid igen, för hon vill inte ha något småsyskon utan en kattunge. Jag har även hunnit med att fotografera en författare, en stuntkvinna, en coach och en tjej vars syster dog första gången hon provade droger. Här är en länk till ett av jobben som jag gjorde i Tanzania. Jag lägger även ut en bild på en vovve som bor i det landet. 
 

Dinnershow

I går var jag på dinnershowen Hits for you II för att fira mina släktingar Berit och Ronald som fyller år. Det var en riktigt trevlig kväll så dit kan man absolut gå och roa sig.

 

Till mina vänner som varit väldigt "upptagna" den senaste tiden kan jag meddela att det nu är tre veckor sedan jag gick igenom ebolakontrollen. 
 

Bra Gefle

Men vad fint med en Geflevinst i kväll. Jag gjorde en paus i arbetet för att åka och se matchen och det var det värt. Tidigare i dag träffade jag en tjej som mobbades när hon var yngre, i går plåtade jag godis och i förrgår fotograferade jag en tjej som bott ihop med en psykopat. Jag träffade även en annan tjej vars bröder till en början ogillade hennes nya kille mycket. Nu är i alla fall alla glada, inklusive jag. 
 
 
 

Gefle-Helsingborg 2-1