Sverige är inte så hett

Nu har jag fikat med tre kompisar. En ska precis flytta till Australien, en är här på semester för hon har flyttat till Irland och den tredje har nästan en pojkvän i Frankrike så vi får se vad det blir av henne.

De som flyttar från Sverige verkar inte ha några större planer på att komma tillbaka. Jag frågade nyligen en annan vän som också bor i Australien om hon inte ska komma hem på semester snart. Hon svarade:

-       Vadå jag var ju nyss hemma. Jag var ju hemma för två år sedan.


Det kanske inte räcker med allemansrätten längre för att hålla kvar svenskarna i Sverige.

Let's forgive

Claudia Galli är ju grymt duktig på att dansa i Let's dance. Dessutom är hon tydligen duktig med hundar och är utbildad problemhundskonsult.

När jag hörde det blev det ju extra pinsamt att min hund Alice nafsade till hennes hund Doris på en fest. Alice hade till och med en liten tuss av Doris päls hängandes ut ur munnen.

Nu försöker både jag och Alice komma tillrätta med vårt samvete, så nu röstar vi på Claudia resten av tiden.

Svackor

Brolin-kopians humör påverkas inte bara av Brynäs resultat, han påverkas även av börsen. Just nu är det alltså nedåt, men ändå inte riktigt lika illa som i går.

 

En annan vän känner sig inte på topp han heller.

- Nej, nu ska jag gå hem och tvätta så att jag har rena kläder till mina monotona dagar.

 

En annan skriver på facebook:

I dag är en mindre bra dag. Men nynnar i huvudet

- "Always look on the bright siiiide of life......"

 

Dunk, dunk, dunk, skriver gull-Kattis som tydligen har ont i huvudet.

 

En av mina hundar är sur också. Hon verkar tycka att jag förfördelar den andra.

I morgon går börsen förhoppningsvis upp.

Semlor

TT-Jimmy och jag fikade semlor i dag. Förut åt jag alltid semlor till frukost. Det tyckte folk var mycket onyttigt och konstigt. Nu är jag äldre och visare och äter havregrynsgröt, men så skuttar jag inte upp med glädje längre heller.

Hockeykväll

Brolin-kopian bjöd hem mig och mina hundar samt två killar för att titta på hockey hemma hos honom. Han öppnade i sin vanliga hemmadress: t-shirt och kalsonger.

 

Inte nog med att han satt och funderade över alla domarbeslut i matchen, han satt även och tänkte på ett sms som han fått från en av tjejerna han är intresserad av. ”Jag träffar dig gärna igen, men bara som kompis”. Brolin-kopian verkade tycka att det var ett för invecklat språk, så han ringde upp för att fråga vad hon menar med det.

 

När matchen och glassen var slut hade jag bråttom hem, för jag har fått en KP i brevlådan i dag. Den är verkligen läsvärd. Ta till exempel de här kloka orden från sidan Prat där barnen skriver själva:

 

Vi har tur!

Har ni någonsin tänkt på att vi människor har haft världens tur! Tänk efter! Om det inte hade blivit exakt perfekt värme, dragningskraft, cellbildning och en massa växter och djur på jorden så skulle vi inte ha funnits. Det är en på många miljoner att just vår planet skulle börja få liv och det är en på miljarden att just vi skulle finnas just nu. Det tänker jag på hela tiden. Någon som tänker på samma sak eller har en kommentar på detta?

 

I kväll verkade i alla fall inte Brolin-kopian tänka så mycket på det.

Dagens ros

Jag måste skriva och berömma Gävleborna. Flera gånger nu är det folk som gått med mig från krogen och lämnat av mig vid dörren. Helt utan baktanke. Helt utan att försöka dricka te. De lämnar av mig, önskar mig god natt och går sedan hem. Det är alltså folk som jag inte ens känner. Sist var det en snäll psykolog som följde med mig. Innan det var det en jättegullig tjej som såg att jag började gå själv över bron.

- Vill du gå med oss? ropade hon till mig.

Fina, fina människor!

Ingen flyglektion nu heller

Tanken var nästan att jag skulle ta en flyglektion i dag. Men det var fest i går och reglerna är hårda när det gäller alkoholen. Man ska ha kunnat köra bil i åtta timmar för att få flyga.

 

I stället gick jag och Ulrika på bio och såg Snabba cash. Ulrika blev besviken för hon tycker att Joel Kinnamans serie på tv är bättre. Jag skulle se mitt första avsnitt i dag när jag kom hem, men jag blev som vanligt så hungrig att jag var tvungen att stå och steka pannkakor när serien visades.

 

Om vädret vill och om flygläraren kan och om inte Richard och Martin bokar upp alla tider och om det inte dyker upp någon rolig fest som jag bara måste gå på, så kanske det blir en flyglektion nu till veckan i stället.


Loppis

Britt skriver på sin blogg:

En tryckkokare, någon? Någon som vill köpa en tryckkokare? Jag vill inte ha, och om den så var gratis, skulle jag nog inte vilja ha den ändå. Men för 40 spänn kanske någon köper den av mig i morgon på loppisen.

 

I dag tog jag med mig mamma för att åka dit. Jag gillar egentligen inte loppisar, men jag gillar ju Britt så jag åkte dit för att titta på henne. Tryckkokaren hade hon sänkt till 30 spänn. Jag tänkte först köpa den och ge tillbaka den när hon fyller år, men sedan kände jag att det är lite väl taskigt. Mamma köpte i alla fall två böcker av henne.

 

Hembakat såldes också på loppisen. Konstigt att folk köper det tycker jag. Det är ju en 50-50 chans att dom faktiskt inte tvättat händerna innan de dragit igång baket.


Sparktur

Rickard kom på besök och satte sig ner och gnällde på mina ouppfostrade hundar. De förstår verkligen inte alls varför de plötsligt inte får vara i soffan och varför de plötsligt ska ligga ner hela tiden. Dessutom påstår han att jag beter mig som en tant.

 

Jag och mina hundar har kommit på storheten med att åka spark. Min lataste hund ligger i en korg på sitsen, den andra springer bredvid och jag sparkar på. Så töntigt är det väl ändå inte?


Bättring

Kattis bjöd på en god och nyttig lunch i dag. Jag vet inte om det var maten som gjorde att träningen äntligen gick riktigt bra. Jag orkade ta mycket mer vikter än vad jag brukar göra.

 

Till efterrätt åt vi mörk choklad. Vi åt i smyg så att hennes barn inte skulle se. Busigt och taskigt.

 

Efter träningen åt jag chokladkaka igen, men tyvärr en onyttig variant. Snart är det ju lördag också. Då rullar onyttighetsspiralen igång med en högre hastighet. Men en liten bättring är det. Nu fikar jag inte fem gånger per dag i alla fall.


Haiti

Aftonbladet har en kampanj där man ska jobba en timme för Haiti. Alla sådana initiativ är bra. I går åkte jag runt och fotograferade personer som skänker en timme. Alla var verkligen snälla och generösa. Jag vill såklart inte vara sämre själv, så nu har jag också skänkt.

Tisdag

I morse var jag på gymnasieskolan och visade bilder igen. Eleverna som enligt många forskare har trötthormon i kroppen gör det bra som tar sig upp och går till skolan i hyfsad tid i alla fall.

 

På eftermiddagen åkte jag runt med en reporter och fotograferade. Oftast är det fotografen som kör, men nu var det lyxigt värre. Inte nog med att jag var passagerare, varje gång jag skulle ut ur bilen fick han gå runt och öppna dörren åt mig för handtaget var trasigt.

 

Efteråt bjöd han dessutom på fika. Hela dagen fortsatte sedan i fikats tecken. Jag tog min träningsväska och benen började gå ner för trapporna, men plötsligt sa hjärnan åt dom att vända för att gå in och äta ännu flera kakor. Det verkar nästan lite si och så med min disciplin.


Fina kollegor

I dag ringde en vän och berättade att hans kollega blivit uppsagd på taskiga grunder. Det tyckte min vän var så för jävligt, så därför gick han också och sa upp sig. Det är så fint så jag blir alldeles rörd.

Dåligt minne och tomt i huvudet

I går drack jag och några vänner troligen världens dyraste saft på Brända Bocken. Bartendern glömde gång på gång att hälla i spriten, men essensen var god i alla fall. Ibland blir jag verkligen förvånad över vilket dåligt minne folk har.

Brolin-kopian ringde i dag och behövde hjälp. Han dejtar kanske en tjej. Det hela verkar lite osäkert, men Brolin hoppas. När hon messade och frågade om hon skulle ringa honom senare svarade han att det måste hon göra, för han har någonting riktigt spännande att berätta.

 

Efter det ringde han mig.

- Pernilla kan du hjälpa mig? Det har inte hänt någonting spännande och jag vet inte alls vad jag ska säga till henne när hon ringer.


Lyxproblem

Nu fick jag en till födelsedagspresent kan man säga. Jag gick in och tittade på mina Eurobonuspoäng och där ligger en resa och bara väntar på att bli utplockad. Jag kan bland annat åka till Amsterdam, Bryssel, Düsseldorf, Köpenhamn, Dublin, London, Milano, Moskva eller Warszawa. Jag älskar att ha lyxproblem. Vad ska jag välja tro?

Tack

Det har varit en bra dag i dag. Britt hade med sig tre presenter som jag fick när vi var på fiket. En cool inredningskrok att hänga väskan på, krasse och en hemlig penna som man kan skriva med och sedan lyser man med rätt lampa så framträder texten. Vi funderade först på att klottra ner väggen på fiket, men vi fick inte upp förpackningen.

 

Lunchen bjöd Ulrika på och den var riktigt lyxig. Hon hade till och med bokat bord. Vi åt mycket gott på konserthuset. Av Kattis fick jag ett fint halsband.

 

Så har dagen fortsatt. Mat, fika och presenter om vartannat. Snart byts kaffet ut mot vin. Tack så mycket alla fina vänner!


Hungrig värre

Det jobbigaste med träningen är egentligen inte träningen i sig tycker jag utan det är maten. I dag fick jag gå hem tidigare från gymmet för att jag var så extremt hungrig. Jag äter massor och är aldrig mätt i alla fall. I morgon ska jag fika med Britt och på det ska jag luncha med Ulrika. Efter det är det troligen dags för mellanmål.

En bok till

När jag ändå är i gång och tipsar om böcker, så måste jag tipsa om min vän Anders Sundins bok: Kärlek i cancerns tid.

Jag har i och för sig inte läst den själv för den verkar så sorglig, men jag har den hemma och jag ska göra det någon gång. Mamma har i alla fall läst den och hon tycker verkligen att det är en läsvärd bok.


Sov gott med min kompis

Nu ska jag dricka mitt kvällskaffe så att jag orkar vara vaken och läsa lite innan det är dags att sova. Några sömnproblem har jag då inte. Jag är tack och lov inte deprimerad heller. Men om jag skulle bli det någon gång eller om någon annan är det nu så kan jag tipsa om min kompis Helena Kubicek som är psykolog och har skrivit boken: Fri från depression med kost, motion och sömn.

Tidigare jobbade hon som journalist. Vi var bland annat på Cypern där vi gjorde ett resereportage och dök tillsammans. Vi öluffade även i Stockholm och bodde på ett kloster. Roligt hade vi, men nu jobbar hon som sagt med annat och bor tyvärr alldeles för långt bort. Hon är i alla fall duktig i sitt nya yrke också, så tipset är alltså att läsa hennes bok.

Vampyrer

Trots att många pratar om Alexander Skarsgård och True Blood så har jag inte sett ett endaste avsnitt. Jag får väl se ikapp senare för det verkar ju vara en serie som många tittar på och inspireras av.

 

När jag var på klubb i New York kom en kille från ingenstans och slängde sig på min hals. Han sög sig fast som en blodigel och det hann bli ett ordentligt sugmärke innan jag lyckades knuffa bort honom. När jag kom hem hade jag polotröja i en vecka.

 

När vi var i Japan var det Annelies tur, men hon blev biten på riktigt. Samma sak hände där. En kille kom från ingenstans och högg tag i halsen på henne. Han bet till ordentligt och jag fick titta så att det inte gått hål, för Annelie hade tydligen inte tagit stelkrampssprutan.

 

När han var färdig med Annelie syntes det tydligt att han ställde in radarn på mig. Jag fick hoppa undan flera gånger och det var inte förrän min kompis Gustav sa åt honom att dra som han lugnade ner sig.

 

I går var Annelie och jag ut igen. Frågan är om inte Annelie trots allt blivit lite smittat av vampyrblod ändå, för lite aggressiv verkar hon bli vid tolvslaget. Vi stod och pratade helt vänligt med varandra när hon plötsligt knyter sin näve och slår till mig rätt över käften. Hårt. Men det var kanske i all välmening, för jag kände att jag fick fina fylliga läppar helt utan silikon. Dessutom fick hon så dåligt samvete att hon sprang och köpte en drink åt mig.


Mjölk

Flingor med mjölk är ingen lätt lunch. Havre ska sås, skörden ska skördas. Kon ska mjölkas, mjölken ska pastöriseras…

Till frukost har jag mjölk i gröten och till fikat blir det varm choklad med fluff. På kvällen blir det en likör 43 med mjölk. (6:a för då smakar det milkshake)

 

Mjölk är alltså bra. Och nu är till och med förpackningen bra. Det är min kompis Kattis som tecknat kon. I går bar det emot att kasta en tom förpackning eftersom jag då även kastar gull-Kattis konstverk.

 


Fluff

Efter kvällspasset på gymmet gick jag hem och åt upp all Fluff som var kvar i burken. Till det tog jag två stora chokladkakor. Innan åt jag en hamburgare med strips. Precis när man tuggar och sväljer är det värt det, men nu såhär efteråt kan man ju fundera. Kalorierna i rinnande form spar jag i alla fall till i morgon.

Kapstaden och vithaj

Nu är en resa bokad till Kapstaden i Sydafrika. Jag och mäklar-Tina ska dit och surfa. Tina vet redan hur man gör så hon ska lära mig och då tycker hon att vattnet fullt med vithajar är ett bra nybörjarställe. Vi ska även titta på Godahoppsudden, prova vin på vingårdar, gå på strandfest och titta på små pingviner. Plötsligt känns vintern och kylan inte så besvärlig längre.

Värme

I dag gick jag till gymmet och tränade bara för att jag skulle bli varm. Efter gymmet fikade jag tillsammans med Ulli, Kattis och sju personer till. Vi drack varm choklad med fluff framför en öppen spis. Det är mysigt med värme. Jag står inte ut med kylan längre. I morgon måste jag försöka boka en resa till något varmare ställe. Flera rader än såhär får jag tydligen inte ihop. Min hjärna har förfrusit. Likaså min telefon, men nu är den lagad och funderar igen. Om det är någon som ringt de senaste dagarna kan ni prova igen nu.

Rädd rånare

Två av mina kollegor blev rånade. Det var i och för sig ganska länge sedan, men det är roligt i alla fall. De hade varit på en fin fest så de var uppklädda värre och nyktra var de absolut inte. En av dem hade precis flyttat hem från Ryssland, så när en kille kom fram med kniv började han svära över hur jobbigt det var att de skulle bli rånade. Han svor långt och länge på ryska och då fann sig den andra killen snabbt. Med rysk brytning sa han:

-       Men för i helvete, jag kan inte skjuta honom här.

Rånaren vände sig om och rusade därifrån.


Tjat

Tele2 tjatar så det står härliga till. För några månader sedan ringde de och frågade om jag ville byta abonnemang. Förra månaden ringde de igen. Likaså förra veckan och i går och i dag. Det är inte nog med att de tjatar, de ringer och väcker mig tidigt på morgonen dessutom. Vad sägs om att införa ett system där man kan bocka av vilka man ringt? Ringer de igen ska jag säga upp abonnemanget, för av någon obegriplig anledning valde jag tele2 en gång i tiden.

Tråkigt med facebook

Vad är det för tråkig applikation som kommit till facebook nu då?

Att man ska kunna se vilka som tittar på ens sida…

Nu törs man ju inte stalka och rota runt i andra människors liv längre.

Då tror dom att man är efterhängsen eller tokig.

Nu blev faktiskt facebook riktigt tråkigt.


Dubbel träning

Jag orkar inte skotta bort en endaste snöflinga till. Både i går och i dag fick jag skotta fram bilen för att åka till gymmet. När jag väl skottat färdigt behövde jag egentligen inte åka dit längre, för det var massor av snö och jag fick kämpa som ett helt träningspass för att få bort skiten. Nu åkte jag i och för sig till gymmet i alla fall för jag måste ta mig dit varje dag ett tag nu så att jag kommer igång ordentligt igen. Vissa säger att det kommer kännas mycket lättare efter ett par veckor. För tillfället skuttar jag inte direkt till gymmet med glädje utan jag släpar mig mer dit.

Tråkigt

I dag fick jag höra en dålig nyhet. Riset i sushin innehåller socker. Inte en liten nypa, utan enorma mängder. Jag som trodde att det var nyttigt att sitta där och peta med pinnarna. Men det borde jag ha förstått. Gott och nyttigt går sällan hand i hand.