Gymmet

I morse var jag helt ensam på gymmet. Det är både skönt och stressande. Skönt för att jag kan maska runt hur jag vill och stressande för att jag inte behöver ta hänsyn till någon annan, så jag letar och byter hela tiden låtar för att hitta de perfekta att träna till. 


Kvällskroki

Nu är fotokursen slut. Det har varit riktigt trevligt att vara på konstskolan. Om någon mer vill prova på hur trevligt det är där kan man gå dit på måndagarna för då är det krokimålning för alla som vill. 


Dumlegrädde och Ferraribilar

Dag två på fotokursen gick också bra. Eleverna är verkligen duktiga och jag har också fått lära mig en del nytt. Till exempel kan man ha grädde i en kastrull på spisen och hälla ner en massa dumlekola där. Man måste röra hela tiden för det får inte koka. Därefter kyler man grädden i kylskåpet och sedan är det bara att vispa den som vanligt så får man dumlegrädde. Det är gott att göra så med Ferraribilar också. Apropå bilar så gjorde jag ett jobb åt Aftonbladet när kursen var slut för dagen. En tjej var upprörd för att killarnas blå pysselbok handlar om att hitta fram till snygga bilar medan tjejernas rosa bok handlar om att hitta dammsugaren. 


Fotokurs

Fotokursens första dag gick bra. Vi hann med mycket och eleverna var riktigt snabba att lära sig det jag visade. Servicen var dessutom kanon. Direkt när det blev rast hämtades jag för att få mig en kopp kaffe i restaurangen. Jag åt även där och precis som jag trodde var maten god så nu tror jag inte bara att det är värt att gå dit, nu vet jag att det är det. Det känns skönt att dagen gick så bra för starten var inte den bästa. Det började med att jag skulle hålla i Winston som inte hade någon tröja på sig. När jag tog honom kände jag hur varm hans kropp var och kunde då genast räkna ut att jag hade väldigt kalla händer. Det kände han också och tårarna började rinna ner för hans små kinder. Jag hade inte mage att använda honom som ett värmeelement så jag skyndade mig att linda in honom i en filt och sedan fick jag sitta ett bra tag och prata med fjantig röst innan han mjuknade.


Suck, suck, dubbelsuck

I dag efter gymmet frågade jag min bror:

- Syns det att jag tränat i några månader nu?

- Nej, det syns inte. Du är inte överviktig, men det syns inte att du tränar.

Jag säger som Lille Skutt i Bamse: ”Suck, suck, dubbelsuck”.

(Varför jag vet att Lille Skutt brukar säga det är för att någon anonym betalade en Bamseprenumeration till mig förut, så jag har läst rätt mycket Bamse)

Jag ger i alla fall inte upp. Jag går tillbaka till gymmet i morgon igen. 


Oviktigt

Här kommer ett mycket oviktigt inlägg. Inte för att någonting av det jag skriver brukar vara särskilt viktigt, men i alla fall…

En kille på Aftonbladet noterade att jag knöt min hand när jag såg att Gefle vunnit i går. Det var ingenting jag märkte själv men det stämmer troligen för jag blev glad. Det var när jag gick förbi sporten för att förhöra mig om några resultat som jag såg glada Geflespelare på teven. I dag såg jag dem igen fast på gräsplanen utanför Strömvallen där de tränade. Jag åkte förbi för jag skulle till högskolan och plåta en släktforskningsföreläsning. Efter det åkte jag och tränade själv. Jag har maskat träningen så mycket i veckan att jag återigen får träna hela helgen. Ingen utgång blir det heller och ingen alkohol. Nu vill min granne dessutom ut och gå så det ska jag göra. Winston har gjort sig lördagsfin med skjorta och allt så jag lägger ut en bild på honom. 
 

Aftonbladet

I dag åt jag lunch med Lisa och glass med Pontus. Man skulle kunna tro att jag har semester men jag fick betalt för den här Stockholmsvistelsen. Fantastiskt bra. Förutom att hänga med polare hann jag även göra några jobb. 
 

Onsdag

I dag var det upprop på högskolan. Jag var där för att plåta två lärare och inte för att ropas upp. Skolan hade pyntats med ballonger och alla nya elever gick omkring ordentligt piffade. Jag frågade lärarna om eleverna orkar upprätthålla det där med smink och fina kläder länge, men det piffigaste av piffet lägger sig tydligen ganska snabbt. 

 

Efter högskolan åkte jag vidare till Vallbacksskolan. Där hälsade jag på och spanade in lokalerna för jag ska hålla en tre dagars fotokurs på konstskolan nästa vecka. Det verkar vara en trevlig skola och dessutom finns det en restaurang där inne. Jag åt inte men det såg bra ut och billigt var det också. En lunch kostar 59 kronor så det är värt att gå dit och prova. 


Ouppfostrad bror

I dag åt jag lunch med en Brynässpelare och fikade med en annan. Min bror noterade det.

- Jag såg dig på Läkerol Arena. Du gick förbi mig med din stora väska. Den är sliten.

- Väskan ska vara sliten, den är snygg och varför hejade du inte på mig?

- Varför ska jag heja på dig?


Presenter

Hanna fyllde år i går så jag åkte till Stockholm för att fira henne. Direkt innanför dörren låg en hög med presenter som väntade på mig. Det kändes som om jag också hade födelsedag. Vi öppnade varannan gång och förundrades över att det kan vara så spännande med att någonting ligger inlindat i ett papper. Jag fick en nyckelring, ett armband och en jordnötsskål som Hanna köpt i Gambia. Jag fick även en bricka med ett afrikanskt tryck som hennes kompis tillverkat i Sverige. Den visste jag i och för sig att jag skulle få för hon hade plåtat av några stycken sådana tidigare och mailat bilderna till mig så att jag själv fick välja ut ett tryck som jag gillar. På brickan kan jag ställa mitt afrikanska vin som jag också fick. Det var verkligen ett bra kalas och som vanligt ordnade hon med matsäck som jag skulle ha i bilen på vägen hem. I morse hann jag även åka förbi Simon som också fyller år snart. Han fick lite presenter nu eftersom jag inte hinner komma på hans födelsedagsfest. Han bestämde själv att han ska öppna presenterna dagen då han fyller. Obegripligt moget att kunna vänta med det. 
 

Bra fest och bra spelning

Det var en riktigt trevlig fest i går. Födelsedagsbarnet bor precis bredvid parken så vi satt ute på hennes baksida och lyssnade på musiken. Ingen på festen var väl direkt någon reggaeexpert men vi undrade många gånger om det verkligen var sån musik vi hörde. ”Nu är det i alla fall reggae” konstaterade vi och jag tittade på klockan. Det kunde mycket väl vara Johan som spelade då för enligt schemat var det hans tid på scenen. Vi på baksidan är väldigt nöjda med hans spelning. 
 
 
Jag passar även på att visa upp Ullis fina födelsedagskort som hon fixade ihop innan vi åkte till kalaset. 

Fest

Många av mina vänner fyller år nu så jag slår in paket för fullt. I kväll ska jag till Furuvik för där bor Anna-Karin som fyller 40. Jag vet inte om hon vill att vi ska gå in i parken till reggaefestivalen, men om vi gör det vill jag lyssna på min dj-polare Johan som spelar klockan 20.45–22.00. 


 

Hamster

Den här hamstern tittade fram så gulligt i dag när jag var i Andersberg för att plåta en tjej så jag tog några bilder på den också. Jag har för övrigt en bok hemma som heter ”Min första hamster”. Jag brukar hota mina djurfria vänner att jag ska ge den boken till deras barn. 

 
 

Plåtning i affär

I dag plåtade jag en tjej i hennes affär. Jag släpade med en stor väska med blixtar och förvandlade affären till en studio. Det var en inredningsaffär så det fanns många bra ställen att ta bilder på. Jag ska nog åka tillbaka dit och shoppa någon dag för det fanns mycket fint, men jag törs aldrig handla när jag jobbar för då kanske ägaren känner att jag måste få sakerna gratis och jag vill inte framstå som en tiggare.


Ut och åka

I dag blev det ett spontanbesök till revisorn. Ett papper skulle skrivas under och den ena hunden tycker om att åka bil så jag åkte dit mest för att hon ville ut och åka. Det är som med låten ”prästens lilla kråka skulle ut och åka ingen hade hon som körde”. Min hund tycker ofta att hon ska ut och åka och då ställer hon sig vid bilen och väntar på att någon ska köra.

 

Jag körde även flygplan i dag. Läraren drog av gasen eftersom motorn som vanligt ”gick sönder”, men jag hade Storviks flygfält bredvid mig och jag lyckades landa där. Det var helt lugnt i luften så det var riktigt mysigt att flyga. Nu verkar det finnas hopp om det där certet. Det är inte så jättemycket som fattas nu så jag kämpar på. 


Cat Butt Gum

I fickan har jag nu ett praktiskt tuggummi i beredskap. En vän gav mig Cat Butt Gum och det är enligt instruktionen bra till mycket. Man kan till exempel tugga det om man vill ändra humör eller om någon skriker åt en och man inte vill lyssna. Det är perfekt utifall vaktmästarna på fotbollen skulle köra igång igen. Fast sist hann de i alla fall inte på mig. 

 

I dag gjorde jag ett jobb åt Arbetarbladet. Jag kom in lagom till fikat. Precis som tuggummit är det praktiskt det med. Då kan man både få i sig en massa gott och samtidigt hälsa på alla på en och samma gång. Annars brukar jag gå en hälsningsrunda och det tar ju sin lilla tid. 

Matte sover

Matte har semester den här veckan och kom över för att fira det. Jag bakade en kladdkaka åt honom.
- Det är Victorias födelsedag på tv, sa han och la sig i soffan för det ville han se.
Han somnade snabbt men vaknade nyss upp en kortis.
- Hoppas det är okej att jag tittar i IKEA-katalogen så att du inte tycker att jag är osocial, sa jag.
- Nej, det är lugnt, sa han och somnade om. 

Standby

Utebliven sol innebar utebliven kolonilottefest. Därför var det väldigt passande att pilot-Tobbe lämnat storsjöodjuret för i kväll och hälsade på i sin gamla stad. Vi var ut och åt kinamat. Jag var lat och ville ta bilen och Tobbe jobbar standby i morgon så det blev ingen alkohol. En annan pilotkompis satte i system att reta upp arbetsgivarna när de ringde in honom standby.

- Kan du komma in och jobba i dag? frågade de först vänligt.

- Nej tyvärr jag är upptagen, svarade han.

- Du SKA jobba! röt dom då. 

Han verkade gilla att reta upp dem för han svarade sådär om och om igen trots att det blev en lite halvtaskig stämning. 

Gefle-Djurgården 0-1

Nu jublas det troligen i både slott och palats. Erton Fejzullahu fixade så att både kungen och statsministern fick en bra fredag. De två är säkert mycket nöjda över att han blev värvad till Djurgården. Drottningen är glad hon med. Hon är glad över att kungen är glad och att stämningen blev så trevlig hemma på slottet. Fast det där vet jag egentligen inte ett skit om, men det skulle mycket väl kunna vara så.  
 

Heja Gefle!

I morgon hoppas jag att både kungen och statsministern blir lite besvikna. De håller nämligen på Djurgården båda två. Jag hittade till och med bilder som jag tagit när Fredrik tränade med sitt favoritlag. 
 

Johan & Lisa

I går var jag ut och åt på Helt Enkelt med Johan, Lisa och tre till. De är riktigt avslappande och sköna att hänga med. Efter att Johan och Lisa gift sig åkte de till exempel hem och åt en äggmacka. Därefter var det fest och sent på kvällen snöade Johans lillebror och Lisa in på Pugh Rogefeldts låt ”Vandrar i ett regn”. De spelade den om och om igen på repeat till Johan tröttnade och gick och la sig. Den nyblivna frun kröp ner och sov bredvid brudgummens brorsa istället för att gå och lägga sig hos sin man. När jag frågade hur hon tänkte då var hennes kommentar: ”Äh, det blev bara så.” 


VM i Racketlon

Min vän hjärnforskaren, som för övrigt heter Bertil, ska vara med i VM i Racketlon. Spelarna möter varandra i de fyra grenarna pingis, badminton, squash och tennis. Man spelar ett set till 21 i varje gren.

- Vad coolt att du ska vara med i VM, sa jag till honom.

Han tonade ner det hela rejält:

- Det är inte så märkvärdigt som det låter, alla som vill får vara med. Du kanske vill vara med i VM du också? frågade han mig.

- Lite roligt hade det varit, men förmodligen ganska pinsamt också eftersom jag troligen skulle bli utslagen i allt.

- Du kan i alla fall vara med i SM, för där är det så få tjejer som ställer upp så förhoppningsvis kommer du direkt på pallplats. 


Helgen

Eftersom jag slarvat med träningen i veckan fick jag gymma både fredag, lördag och söndag och då kändes det fel att gå ut på pub och dricka sprit. Jag har alltså mestadels varit hemma och haft hälsohelg. Under mina renlevnadsdagar har det varit trevligt men det har inte hänt något storartat att blogga om. Därför plåtade jag en geting och lägger ut bilder på den så att bloggen uppdateras ändå. Den har en otrevlig gadd i bak men den har ju fina spröt i alla fall, det får man ge den. 

 

Mera Brynäs

I dag var jag tillbaka i b-hallen för att plåta ännu en Brynästräning. Det var inte alls lika kallt den här gången. I och för sig satt jag en stund i en liten kur som hade värme, men ändå. Jag hoppas att det kommer med i tidningen i morgon för OS har en tendens att knuffa undan allt annat viktigt. 


Västerås

Nu har jag varit i Västerås och ätit en smörgås. Planet jag flög var inte lika snyggt som planet jag parkerade bredvid, därför lägger jag ut några bilder på det istället. Silverfärgat och allt. Jag är som skatorna och gillar allt som glimmar. 
 

Brynäs

Brynäs tränade i b-hallen i dag när jag skulle plåta dem. Jag hade förberett med dubbla byxor, en tröja och en jacka för att inte behöva springa ut och värma mig hela tiden som förra gången jag var där. Jag hade bestämt att jag inte skulle bry mig om kylan men det är inte lätt att tänka på så mycket annat när man väl står där inne. Jag stod kvar tiden ut. Det är inte en sm-guldsbedrift direkt, men lite stolt kan jag allt vara.