Gott Nytt År och allt det där

Peter Bäckström Drakes statusrad: Snälla facebookvänner, kan ni inte skriva något låtsasklokt om året som gått eller året som kommer? Det vore kul att läsa.

 

Själv har jag inget klokt att komma med. Det klokaste jag gjort i dag var att övertala mamma att gå till Systembolaget åt mig så att jag själv hinner åka och köpa ett par klackskor.

 

Nöjesredaktören Victor frågade tidigare om jag inte ville fira nyår utomlands men jag tackade nej. Nu ser jag hans bilder från Maldiverna på facebook. Hans hus ligger mitt ute i klarblått vatten. Jaha. Whatever.

 

Hjärnforskaren Berra ringde och berättade att han och sportreporter-Martin ska gå på en finfest i kväll. Det är smoking som gäller men alla ska ha en mask med sig. Antagligen kommer alla att ha sådana där tjusiga masker som sitter på en pinne och som man håller framför sitt ansikte. Alla utom Berra och Martin. För Berra har införskaffat två gubbmasker med buskiga ögonbryn som de ska gå omkring med.

 

Förra året shottade jag in det nya året. I år ska jag vara traditionell och dricka champagne. 


Nattamat

Lisa, Johan, jag och cirka 10 personer till gick på pub i går. Jag längtade till stängning för då skulle vi nattaäta. Jag har kommit på den grejen på senare tid men nu verkar jag fast för det är verkligen extra gott att äta en massa onyttligt den tiden på dygnet.

 

På juldagen var Lisa också ut och när stället stängde bestämde hon sig för att gå till Max. Cirka 50 andra personer var också på väg ditåt så Lisa började springa. ”Ska ni till Max?” ropade hon när hon sprang förbi och det skulle tydligen alla. ”Då hinner jag före er i kön” skrek Lisa och det resulterade i att alla 50 började jaga henne. Hela bunten sprang ända fram men Lisa var snabbast och vann.

 

I dag har jag varit på gymmet och sedan gick jag en promenad till Kattis. Hon serverade kaffe utomhus och därefter gick vi en till promenad, så nu har jag förhoppningsvis tränat bort vegoburgaren och alla strips.
 

Torsdag

Lina från Göteborg var här och jobbade med mig i dag. Det är trevligt när hon kommer så jag ska försöka leta reda på någon Gävlekille som hon kan kära ner sig i. Annars har jag mest letat klänningar. Jag hittade även en gammal dagbok från när jag var barn. ”I dag har jag gjort ett bus. Jag har skaffat mig en kanin utan att fråga om lov. Den är tydligen elak och den förra ägaren hade tjocka vantar på sig när hon vickade över den från sin bur till min. Annars skulle den dö så nu måste den lilla elakingen bo här.”


Julfika

I går blev det utgång så i dag var jag trött. Ändå åkte jag och fikade hemma hos min bror. Vi har många gemensamma vänner så jag kämpade mig dit. Det var åtta vuxna och sex barn där. Det blir mycket spring för en sliten människa det. 
 

Tomte

Min polare Matte kom och tomtade hemma hos mig. Jag såg först att han smög omkring utanför huset och sedan haltade han in och pratade konstigt. Jag var först lite osäker på om det verkligen var han som kom eller om han skickat någon annan. Han tomtepratade hela tiden och ville dricka tomtedryck ur sugrör. Jag hade gjort i ordning en säck med paket. Först försökte tomten sno några men sedan märkte han att de flesta paketen faktiskt var till honom. Han var riktigt bra. Nästan för bra. Han släppte inte den där tomtegrejen en sekund och då var det ändå bara ett barn här som inte ens är tio månader. En kompis lekte monster med ett barn förut och till slut sa barnet ”inte så mycket” och så kände nästan jag med tomten också. Jag blev nervös och skrattade hela tiden för att han gick in för det så hårt. När paketen var utdelade följde jag med honom till bilen för att prata lite vanligt men det blev inget av med den saken. ”Det syns att du blivit kvinna” fortsatte tomten innan han avslutade med ett ”God Jul” och så haltade han i väg. Tomten får fem guldstjärnor av fem möjliga. 
 

Fint och Fult

Dagen började riktigt bra med att jag fick en fin julbomma budad till mig. Efter det gick jag till gymmet och där var det fullt med människor som verkade träna bort julmaten innan den ens hunnit ner i magen. Lunch åt jag på kinarestaurangen tillsammans med en kille som har de absolut fulaste tatueringarna jag någonsin sett. Jag var och plåtade en tjej för ett tag sedan som överlägset vunnit ”den fulaste tatueringen” i Aftonbladets tävling. Hennes lilla tatuering på örat skulle garanterat få storstryk av den här killens motiv. Han har fullt av nakna tjejer på sig och de är alldeles för fula för att visas upp i bloggen. Killen tycker i sin tur att jag har en ful jacka, samt att jag ser ut som ett troll, men vi umgås och har trevligt i alla fall. 
 

Julkort

Mamma fick ett broderat julkort i dag. Det var seriöst. Själv har jag massor av julkort från mun- och fotmålarna hemma. De skickar en hög med julkort till mig och så får jag betala om jag vill. När jag betalat tycker de inte att jag gjort mitt utan de verkar tänka att de kan kräma ur lite till från den här svaga människan som inte kan stå emot, så då skickar de ännu flera. Nu har de eventuellt tipsat diabeteswellnes om min oförmåga att säga nej, så i år fick jag en bunt av dem också. Jag gillar inte ens färdiga julkort.
 

Julstress

Här är i alla fall två som inte lider av någon julstress. Alice går i och för sig runt med sin ständiga oro över att någon ska ta hennes röda pipleksak men i övrigt råder lugn. Bortsett från när vi ska ut och gå för då blir Alice stressad över att hon eventuellt också ska behöva följa med. Hon kan tänka sig åka bil eller i korgen på sparken men gå tänker hon inte göra.
 

 


Onsdag

I dag fick jag ett julkort från Frälsningsarmén och ett från en familj som hade sina två barn som motiv. Jag har aldrig sett de där barnen och jag känner inte igen namnen på föräldrarna heller men det var trevligt att få ett kort i alla fall.

 

I kväll ska jag, Lars-Erik och Erik från flygklubben få en bowlinglektion av Martin. Han har tävlat i det där och ska lära oss hur man gör för att få strike. Han har lovat att han verkligen ska visa oss hur vi ska göra för att bli bättre och inte bara stila runt själv.

 

I morgon kommer Ria hit. Jag ringde först en annan organisation men de svarade så surt att de inte har tid att hämta några saker så jag är glad att Ria kommer istället för han lät vänligt inställd. Jag ska bland annat ge bort ett köksbord och så hittade jag fyra bokhyllor som åker med på köpet. Hyllorna är i och för sig min brorsas men jag struntar i att fråga vad han tycker om det där. Är man inte beredd att ta ett nej är det ingen idé att fråga. Hyllorna ska bort Niklas Urban. 
 

Snöskottning

I dag har jag minsann gjort ett litet ryck med snöskottning. Med betoning på litet. Jag gick ut, skottade i ca 30 sekunder och gick sedan in och googlade upp ett snöröjningsföretag. Nu är de utanför och skottar och jag sitter inne och dricker kaffe. Sweet. 
 
 
 

Kärlek

1968 blev Annelies mamma kär i sin sambo. I går på sin 60-årsdag höll hon ett långt tal om alla som var med på festen. Efter talet gick några till baren och andra gick ut och rökte men då kom hon på att hon glömt att säga en sak så alla fick komma tillbaka in. Saken hon glömt berätta var att hon och hennes sambo gift sig tidigare på dagen. Trots att hon väntat flera år på att få göra det glömde hon ändå att nämna den lilla detaljen i sitt tal. En nykär 80-åring var också på festen. Han och sin nya flickvän dansade runt och var söta mot varandra hela tiden.   

60-årsfest

Min vän Annelie är farmaceut och hennes mamma är det också. Ett av deras apotek blev rånad och under själva rånet gick en av de anställda efter rånaren och plockade rätt i lådorna direkt för hon störde sig på att det var på väg att bli oreda. Jag var där och plåtade den anställda.

 

I kväll ska jag också fotografera farmaceuter men inte på jobbet utan på fest. Annelies mamma fyller 60 och det ska vi fira. Jag ska först plåta alla gästerna som kommer dit och sedan ska vi äta och dansa. 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Gävlebocken ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Trött på paket

Nu har jag tröttnat fullständigt på att slå in paket. Jag har tröttnat så pass mycket att jag övertalat mamma att åka in med dem till Frälsningsarmén, för jag vill inte se dem mer. 
 

Julklappar till fattiga barn

Arbetarbladet skulle inte ha någon julklappsinsamling i år och Svenska kyrkan vill som många andra bara ha cash, men i dag såg jag i tidningen att Frälsningsarmén tar emot leksaker för att ge dem vidare till fattiga barn. Jag har verkligen massor att ge bort så nu har jag plockat fram allt och ska börja slå in paketen. Brorsans unge måste i och för sig få komma och välja först men han kan aldrig ta med sig allt så många andra barn blir förhoppningsvis glada de med. Det står i tidningen att man kan lämna paketen hos Frälsningsarmén utanför Åhléns mellan den 8 och 22 december. Nu kom jag för övrigt ihåg att Britt bloggat om Frälsis tidigare. Hon skrev någonting i stil med: Frälsningsarmén. Smaka på ordet. En hel armé av frälsare. 


Julias yxor till Nobelfesten

Årets Affärskvinna i Gävle blev som jag hoppats yxfabrikens vd Julia Kalthoff. Hon är snäll och bra på alla vis så det är hon värd. Nu läser jag i tidningen att hennes yxor ska vara med på Nobelfesten också. Sex stycken av hennes carpenters axe har skickats till några cirkusmänniskor och ska vara med i ett nummer, men hon vet inte på vilket vis yxorna ska användas.

- De vet bara de som deltar, säger hon.

Nu får man ju anta att de inte tänker klubba ner kungen med dem, för det vore ju onekligen lite snopet i så fall.
Jag ska hålla utkik efter hennes huggverktyg.

Scorpions

Många klagade över att det inte gick att ringa eller smsa i Göransson Arena i går. Det var bara min Samsung för 199 kronor som fungerade utmärkt så den var väldigt populär. Några klagade även på att banden hela tiden började för tidigt. De låg cirka 20 minuter före schemat så många journalister och fotografer missade en del av spelningarna. Själv vimlade jag åt Arbetarbladet och plåta Scorpionskonserten åt Aftonbladet så för mig var det ingen fara.

”Vem är sångaren?” frågade jag min fotokollega Jenny.

”Det är fint att vi kan vara så ärliga mot varandra” svarade hon och verkade bli lite imponerad över att jag vågade ställa den dumma frågan. 
 

Scorpions

I går vakande jag och tänkte ”Jaha, då är det morgon” men det var det inte för jag hade bara tagit en powernap och skulle åka till julbordet. Det var jag och 15 killar där och det var ”damen först” hela tiden. Maten var god och mötet gick bra men det är ändå inte helt optimalt att blanda sådär.
 
I dag finns det mycket att välja på i Gävle. Antingen kan man se utematchen mellan Brynäs-Timrå eller Linnea Henriksson som spelar i Gasklockorna eller så kan man som vanligt skotta snö efter plogbilen, men själv ska jag plåta Scorpions. Jag läste nyss i tidnigen att de vill att det ska finnas gula bananer utan svarta prickar i logen. 
 
Hemma hos mig har inte bananerna bara lite svarta prickar på sig, det händer då och då att jag hittar dem helsvarta gömda någonstans. Det är jag själv som gömt dem. Det är inte så att jag går och leker gömma banan istället för att gömma nyckel utan en av mina vänner verkligen hatar bananer och när hon kommer gömmer jag de jag har hemma så att hon ska slippa se dem och sedan glömmer jag bort dem. 

Paket

Så här skriver Britt på sin blogg i dag:

Fördelar? "En av fördelarna med att vara frilans är att man blir bjuden på många julfester", skriver Pernilla, numera inte bara fotograf utan även flygkapten, på sin blogg. Visst. Sure. Inbjudningarna bara haglar ner. Dom dränker mig. Mvh bitterbittan@inteenspanelhöna.nu

 

Två år i rad har Britt och jag gått ut på restaurang och bytt julklappar med varandra. Första året gav jag henne färgglada designade hjärtemuffinsformar i silikon och jag hade även bakat muffins i dem. Britt fick en allergisk reaktion. Året efter köpte jag ett halsband åt henne i Los Angeles och precis innan jag skulle ge henne det såg jag på hennes blogg att hon inte använder smycken. Men jag ger inte upp, jag provar i år igen.

 

Det känns lite taskigt att strö salt i såret på Britt nu men...

Festen i går hade varit bra även utan goodiebag men den får ett ännu större plus på grund av den. I en fin tygpåse låg knäckebröd, tvättmedel, wc-tabletter, schampo, balsam, bokmagnet och lypsyl. Maten var utmärkt den med. Nästan hela bordet var vegetariskt.
 

Nu ska jag snart åka till julbordet med flygklubben. Jag ringde Martin och hörde mig för om mötet kommer bli en lång, seg och utdragen historia men han påstår att det stökas över fort. Jag antar att det är lite mer "dött är gött" på det där bordet, men jag ger mötet och maten en chans. 


Julfester

En av fördelarna med att vara frilans är att man blir bjuden på flera julfester och på en sådan ska jag nu. Den är på söder i Stockholm och jag tänkte shoppa lite först så jag kan inte sitta på rummet mer. I morgon är det fest på flygklubben också. De envisas alltid med att lägga ihop festen med ett möte, så man känner sig lite halvt lurad, men om jag hinner hem i tid ska jag försöka gå på den med.

Gefle Dagblad

I dag skriver Gefle Dagblad att jag får flyga och fara.


Sängen har kommit

Mitt sängköp började när jag skulle plåta brynäsaren Elias. Vi möttes inne på Lindholms möbler och jag kom då på att jag måste ha en ny eftersom min med vatten i faktiskt kan gå sönder. Elias låg och vilade i en säng medan jag gick runt och provade. Jag hittade en som jag gillade och den anlände i dag. De monterade upp den och tog till och med tillbaka emballaget. Jag är mycket nöjd. Den är fin, men jag kommer inte att sova i den för det. Jag vill tvätta täcket och kuddarna innan de får ligga i den. Trots att jag valde att ha den ena sidan mjukare än den andra för att hundarna ska få det skönt så är de inte nöjda. Sängen är för hög. De kommer inte upp. Jag måste alltså inte bara tvätta täcke och kuddar, jag måste köpa en liten hundtrappa också men sedan blir det till att sova prinsessigt. 


Promenad

Tanken var att hundarna skulle få en trevlig utflykt för att få se den vackra vinternaturen. Det var inte uppskattat för tassarna blev kalla så de satt kvar i bilen och väntade medan jag gick en promenad ensam. 
 

Öppet hus