Brynäs-Färjestad 4-2

Eftersom jag trots allt bloggar åt Arbetarbladet måste jag passa på att göra lite reklam nu när jag även plåtat åt dem. I går var jag på hockey och gjorde ett reportage som troligen kommer i tidningen på tisdag. När det publicerats kan jag lägga ut roligare bilder, men nu får det duga med en på publiken.


Taskigt

Titta vad taskigt. Någon verkar ha knuffat omkull bilen på Köpisparkeringen. Fy skäms! Roligare tyckte jag det var när två av min brors vänner en natt efter krogen lyfte min brors bil så att den stod över två parkeringsplatser när han kom för att hämta den på morgonen. Lite roligt var också att de båda klagade ordentligt över värkande ryggar några dagar efteråt.


Blöjtårta

Min kompis Ulrika kan pyssla och göra fint. Här har hon gjort en blöjtårta till Winston.


Grymt erbjudande

Jag tittade i Plantagens reklam som kom i brevlådan och satt och funderade på om mina hundar behöver en grymtande pip-gris. Men jag kanske väntar till erbjudandet är över så slipper jag betala en tia till.


Biltvätt

Mats ringde på förmiddagen och undrade om jag kunde berätta vad som hände i går. Han hade inte druckit särskilt mycket men han ville ändå höra allt. Han hade ordnat en rolig fest med god mat och goda drinkar. Vi dansade och minglade massor men jag har inget bildbevis. Jag sköt upp premiären till i dag då jag gjorde en Britt och plåtade i biltvätten. Jag åkte dit mycket för att bilen var smutsig men även för att mina hundar tycker att det är spännande att åka i den där. Det är inte bara hundarna som verkar tycka att det är spännande, utanför stod ett helt möhippegäng som väntade på att låta den blivande frun få åka med in. Hon behövde inte ligga på taket eller så utan satt på passagerarsidan. De kanske tyckte att de där borstarna var spännande nog för henne.


Grattis Mats

Ett stort Brynäsfan firar sin 30-årsdag i dag. Det är han som ropar högst på matcherna. Hans fest är på en båt och jag har matchat kläder och paketinslagning i Brynäs färger. Mycket Brynäs blir det, men så är det hans största intresse också. Jag brukar nästan alltid fråga innan jag lägger ut saker i bloggen, men i dag struntar jag i det och visar några bilder på honom.

Kamera

I dag har jag plåtat Gefle IF:s träning och två bandyspelare. Jag plåtar väldigt sällan privata bilder men nu har jag planer på att börja göra det för i går köpte jag en ny kamera. I dag hann jag även med att köpa en ny väska som jag behöver eftersom kameran är liten och rosa och helt enkelt måste ligga fint. Den nya kameran kanske till och med ska få följa med när jag åker på semester och kanske även på 30-årsfesten som jag ska på i morgon. Vissa av mina vänner tycker att det blivit värre än Big brother med mig. Jag sitter bara inne, men i morgon ska jag alltså ta mig ut ur huset i ett privat ärende. Det känns stort och spännande.

 


Mario

I dag spelade jag tv-spel med självaste Mario. Han stod inne på Media Markt i Helsingborg. När Annelie och jag var i Japan tjatade hon på mig att vi bara måste åka till Nintendos högkvarter i Kyoto. Alltså till byggnaden där Nintendo grundades. Jag tyckte det lät måttligt spännande men Annelies entusiasm gjorde att jag följde med. Det hela visade sig vara en vit byggnad med en liten skylt högt upp där det stod Nintendo. Det var inte mycket att se men vi gick ändå in på gården och hoppades att Mario skulle komma ut och leka med oss. Vi hade ju trots allt åkt runt halva jorden för att träffa honom. Mario verkade då ha vaknat på helt fel sida och skickade istället ut en vakt som direkt körde bort oss från området.


Vinjakt

Jag ser till min fasa att det inte finns något vin i minibaren. Det håller inte. Vi ska fira att dagen gått bra. Man behöver så klart egentligen inte fira med alkohol, men nu är ändå planen så. Andreas vill ha en whisky och jag vill ha vin. Så ska det bli. Nu ger vi oss ut på jakt.

Här är för övrigt två filmer som Andreas gjort:

http://www.youtube.com/watch?v=f--wYnDY4vI

http://www.youtube.com/watch?v=L9wMoK0Gxcs

För övrigt nummer två är att jag har ett mycket större och lyxigare rum än honom. Han drog en chansning och gick fram till receptionen:

- Nu är det så här att Pernilla är min assistent och hon fått ett större rum än mig, så nu måste jag byta till ett som är större än hennes.

Jag förklarade för Andreas att det där är någonting han får hacka i sig och att det är larvigt och omoget att bry sig om vem som bor störst. Men det är jag som gör det. Jag bor störst och lyxigast.


Helsingborg

Jag ska jobba tre dagar i Helsingborg med start i morgon. Det är åt en reklambyrå som blivit meriterad som världens bästa. Jag och reportern fick inte ihop logistiken så bra så nu ska jag till Norrköping för att åka vidare med honom i morgon. Första dagen ska jag vara stillbildsfotograf, andra dagen ska jag filma lite och tredje dagen ska jag vara assistent. Jag vet inte riktigt vad man gör när man är assistent, men det ordnar sig nog.


Kalas

I går fyllde pilot-Richard 40 år och Winston fyllde två veckor. Jag kunde inte gratta någon av dem för Richard var i Uppsala och Winston har dragit till Stockholm. Jag satt här i min ensamhet och åt en bakelse för deras skull. När Winston fyllde en vecka gav jag honom en barnbok om en elefant som både är skriven på svenska och engelska. Han fick även en cd med Mozart och en annan klassisk skiva för det sägs att barn blir smarta av att lyssna på det och jag har tänkt att han ska bli smart. Vi får se vad Richard får när han behagar dyka upp. Jag brukar ringa honom när jag behöver hjälp med något mattetal så någon Mozartskiva verkar han inte behöva.


Kamratposten 120 år

I dag fyller Kamratposten 120 år. Det är den äldsta barntidningen i världen. För ett tag sedan träffade jag en artist som jag tycker är väldigt bra. Jag gick fram och sa att jag gillar hans musik och så passade jag på att fråga om han kommer ihåg att jag intervjuade honom åt Kamratposten för flera år sedan. Jag berättade att jag tyckte att han svarade så imponerande bra och fint på alla mina frågor.

- Jo jag kommer ihåg dig och vad bra att jag svarade så bra för jag hade förlorat oskulden dagen före så jag satt mest och tänkte på det.


Inställd lunch

I dag var tanken att jag skulle luncha med en vän. Det är bara det att våra scheman inte synkar. Han ringde i morse:

- Vi skulle ju luncha i dag, men jag har lunch mellan nio och tio.

- Just det ja, ni byggjobbare äter ju så otroligt tidigt. Vad gör ni klockan tolv då?

- Klockan tolv och två äter vi smörgås.

- Jag tycker att ni borde äta smörgås klockan nio, lunch klockan tolv och smörgås igen klockan två. Ni får i och för sig göra hur ni vill, men jag har inga planer på att offra en sovmorgon för att gå upp och äta ärtsoppa klockan nio.

I dag på eftermiddagen plåtade jag en tjej i en skatehall så det får bli en fika i morgon istället.


Hjälte

Gårdagens hjälte = Linus Forslund

SAIK-Hammarby 5-2

Jag blev ganska nöjd med mina bilder och det är inte alltid jag blir det. Redaktören var också nöjd: "Vi har fått många fina bilder men vi har knappt någon plats i tidningen så vi tar den lägsta."

Alltså en dom kan göra platt och trycka in på en liten plats. Men det gör ingenting, jag är glad i alla fall. Det är roligt att gå på bandy, dessutom är alla så snälla. Både funktionärerna, spelarna, tränarna, domarna och publiken. Jag brukar tänka på det varje gång jag är där. Ingen verkar någonsin ha en dålig dag.


Fullt upp

Radion ringde i dag och undrade om jag kan komma dit och prata om bilder i morgon på förmiddagen. Jag är tyvärr upptagen. Britt, Jenny och Catharina verkar fullbokade de med. Konstigt vad alla har fullt upp just när man ska få äran att höra sin egen röst i radio.


Glädjedödare

Här kommer en liten glädjedödare. Många som får visa leg på systemet skriver ut det som statusuppdateringar på facebook och går stolta runt och berättar det. Annika som jobbar på systemet sa att hon absolut skulle kolla mig om vi inte kände varandra. Är det då för att jag ser så ung ut? Nej, det är det inte. Det är för att hon skulle misstänka att jag är en kontrollant.


Fredag

Det är fredag kväll och jag sitter och googlar på hur man ska räkna ut sinus och cosinus. Roligare sysslor finns det. Jag vet i och för sig formlerna men jag har glömt hur man trycker in det på miniräknaren. När jag lyckas ta reda på det och när jag lyckas skriva av två prov till ska jag bli social igen. Till dess sitter jag hemma trots att det är helg. I skolan satt vi och undrade om vi någon gång skulle behöva bry oss om cosinus och sinus i framtiden och nu har jag svaret. Jag borde ha lyssnat bättre. Winston ska en dag gå på sina skrynkliga fötter till skolan och lära sig cosinus han med, men än är han lyckligt ovetande om det.


Brolin-kopian 30 år

Brolin-kopian fyller 30 år snart. Han har länge pratat om att ha en fest, men för några dagar sedan ringde han och sa att han tänker hoppa över det för han orkar inte fixa. Jag som var peppad på att gå på kalas drog genast till med en övertalningsreplik:

- Du vet ingen fest inga presenter och jag har dessutom redan fixat lite till dig.

Dagen efter kom det ut en inbjudan på facebook. Festlokalen är en båt som ligger i Gavleån. I dag ringde han igen så jag passade på att fråga om jag kan ta åt mig äran för att festen blir av.

- Var det för att du kom på att du vill ha presenter som du fixade festen?

- Ja, men jag tror att jag har tagit mig vatten över huvudet. Jag har bjudit 110 personer plus respektive och väldigt många har tackat ja redan.

- Ja, jag såg det, det blir roligt. Hur många personer får plats på båten?

- Det har jag inte en blekaste aning om.

- Många presenter blir det!


Winston

Här är han. Han heter Winston och han är mycket trött.

Hemma från BB

Pytting är hemma nu. Om han så vore ful som stryk skulle vi älska honom ändå, men han är faktiskt söt. Föräldrarna är trötta och ligger och vilar så jag väntar med att terrorisera med min kamera. Jag lägger ut lite frostbilder istället som jag tog när hundarna var på lunchpromenad i dag.


Möten

I går var jag på ett trevligt jobbmöte i Uppsala. När jag kom hem blev det ett möte av en annan sort. Tre av katterna låg i sängen och vildkatten låg så nära den vågade, det vill säga bakom sängen. En av mina hundar ville också vara med så jag drog fram en stol och satte henne på den. Själv lade jag mig bredvid katterna för att titta och vad var det då vi tittade på? Jo, där i mitten låg Annika och hade värkar. Efter ett tag blev det omgruppering för då ville min hund också vara i sängen så vi bytte plats. Hon lade sig bredvid katterna och Annika medan jag satte mig på stolen. Annika verkade inte ha några som helst problem med att värka inför publik. Sent på kvällen åkte de in till BB och jag åkte till Ulrika för att äta sushi och fördriva tid i väntan på nedkomst. I morse kom den fina nyheten att den lilla kommit ut. Det är en frisk kille som dessutom är söt säger dom. Jag vet inte vad han ska heta men han har gått under arbetsnamnet Pytting så jag hälsar helt enkelt Pytting välkommen till världen! Inte heller vet jag om de tänker komma hem i dag. Eftersom jag ska äta middag med några vänner i kväll har jag ändå förberett så att Pytting ska veta att jag tänker på honom.


Katter

I dag plåtade jag Pelle Olsson igen. Han var tålmodig och ställde upp på många bilder, men det gjorde inte hans katt. Katten hade inga som helst planer på att vara med på bild. Hemma hos mig är det katter nu också. Fyra stycken till och med. Hundarna har fullt upp att smyga på dem. Det är min brors katter som är här. Anton är fet och lägger all fokus på mat. Han stryker omkring i köket hela tiden. Simon är lite äldre och har tappat i rang. Han bestämde allt förut men nu har han sjunkit längst ner på katternas interna ranking. Ägarna däremot tycker synd om honom och han får därför VIP-behandling dagarna långa. Han får särskilt god mat. Sabina är en vildkatt som liksom bara anslutit sig till gruppen och hakat på de andra. Hon fräser så fort man kommer nära men när hon ska få mat kan det hända att man får klappa henne lite. Douglas är katten med energi. Han har så mycket energi att de andra tröttnat på honom. Han kan på flera meters håll kasta sig iväg över rummet för att sedan landa på ens axel. Det är alltså full fart här.