Gefle och Spanien

Gefle vann över Helsingborg och det firar jag med att åka till Spanien. I morgon stänger jag av mobilen och åker till Nerja. Jag nås via mail eller facebook fram till den 30 september då jag kommer hem igen. 

 

Grattis x 2

Grattis Henke Larsson på 44-årsdagen och grattis Gefle till vinsten! 
 

Flyktinghjälp

Den senaste tiden har jag träffat många snälla människor som hjälper flyktingar. Syskonen Theo, Gabriella, och Benjamin är några av dem. På bara en vecka har de samlat in och pantat burkar och flaskor för drygt 5000 kronor. Dessutom har de skänkt sin månadspeng.

– Vi vill att alla ska ha det lika bra som vi, säger Theo.

 

 

Elin Samskog blev väldigt ledsen när hon såg bilder av flyktingkatastrofen. Hon ville skänka betydligt mer än hon hade råd med.

– Då kom jag på att jag kunde göra smycken där alla intäkter går till välgörenhet.

 


Helgerna

Jag jobbar mycket men nu har jag unnat mig skoj två helger i rad. Annelie och jag älskar karuseller så förra helgen var vi på Grönan. Jag snor hennes statusuppdatering: Was it madness? No, it was Insane! Lite skönt darr i benen så här efteråt.

 

I fredags var jag också i Stockholm och träffade Lisa på långlunch. Jag har aldrig haft någon idol och det har jag saknat. När jag fotograferar kända personer och ser alla förväntansfulla och glada fans som står och väntar önskar jag att jag också hade brytt mig och varit imponerad av någon. Sedan jag började umgås med Lisa har jag fått det. Lisa har blivit min idol. Hon är rolig och cool. En gång, efter intag av alkohol, tackade hon till exempel ja till att sjunga på ett bröllop. Hon trodde att det var glömt dagen efter men icke. Lisa fick snällt trava fram och ta ton trots att som hon sa: ”Det var en fruktansvärd nära döden-upplevelse!”

 

I går var jag och mamma i Stockholm. Jag hade fått två biljetter av Min Stora Dag till att gå och se Ladykillers på Oscarsteatern. Efter det åkte vi till Kungsholmen och käkade Raclette. Vi smällde i oss en hel ost.

 

I dag var jag först hos mina släktingar Berit och Ronald som bjöd på god mat och två goda efterrätter. Därefter åkte jag till en överraskningsfest för Ramona som bor i Australien och är här på semester. Där fick jag också god mat och efterrätt så nu är min mage full. Ramona blev rörd och vi andra blev rörda. Ramonas tvillingsyster Rosita var också med. Det var i stallet vi träffades och jag hade den stora äran att få ta hand om deras fina häst Rocky III när de var bortresta. 

 
Här är de fina stalltjejerna: Liza, Rosita, Jessica, Ramona och Johanna. 

Nätkärlek

Att ge en kram eller att stoppa någon från att bli mobbad ger poäng. Friends4life är spelet som på sikt ska öka vänligheten och minska utanförskapet i skolan. Här har jag och Annika träffat Ola som själv varit mobbad och som kom på idén till spelet. 

 


Eid

Här har jag och Annika träffat 16-årige Eid som bokstavligt talat blev vuxen över en natt. Med bara en röntgenundersökning som grund skrev Migrationsverket upp hans ålder med tre år – och bestämde att han ska utvisas till Afghanistan. Ett land där han inte varit sedan han var fyra år och där han inte känner en enda människa.