Brynäs och Järvsöhockey

Igår var det hockey igen. Det var tre reportrar från Aftonbladet som såg Luleå vinna över Brynäs. Klas som arbetar med arenaproduktionen blev lite nervös när han såg Lasse Anrell, så han ringde mig.
- Ska han göra en recension av arenan? En bildmixer är ju trasig.
Klas kunde pusta ut. Det var ingen recension på gång.

Jag frågade vilket lag Anrell håller på och i hockey är det inget alls, men i fotboll är det Hammarby. Jag har nu fixat så att Anrell numera håller på Järvsöhockey.
Järvsö är ett roligt lag. Jag har tittat på dom två gånger. Båda gångerna förlorade dom, men dom verkade inte speciellt ledsna för det. Dom åker mest omkring och kramas.
- Alla vet väl att Järvsö är bra, sa Anrell.
- Ja men dom förlorar ju oftast, sa jag.
- Ja men alla vet att Järvsö är på gång nu, fortsatte Anrell.
- Dom har bara haft otur det senaste året, sa Tomas Ros.
- Så du håller också på Järvsö? frågade jag Ros.
- Ja visst, svarade han.

Igår vann Ockelbo över Järvsö med 9-8. När jag såg dom förlorade dom med 9-2 tror jag det var.
Men som Anrell sa så är Järvsö på gång nu. Dom är det enda laget i division tre som har sina namn skrivna på matchtröjorna bak på ryggen. Bara en sån sak. Sen att tröjorna nästan alltid verkar åka innanför byxorna så att namnen ändå inte syns är ju en annan.

Invigningar

Jag gick på utställning i konsumbutiken. Ulrika visade mig filmjölk och yoghurt som hennes reklambyrå designat. Det såg riktigt bra ut.
I fredags bjöd Kilometer som reklambyrån heter på mat. Dom invigde sina nya snygga lokaler. Jag köpte en magic eight ball som present, utifall dom får svårt att bestämma hur dom ska göra någon gång. Nu hoppas jag i och för sig att den där bollen ljuger ibland för jag fick inte några fördelaktiga svar när jag frågade den saker.
Är jag snygg?
Nej
Är jag söt?
Nej
Är jag inte åtminstone lite söt?
Nej
Ok, men visst är jag väl pytte lite, alltså mini mini lite gullig i alla fall?
Absolut inte
Min kompis Emily har nu förbjudit mig att ta i hennes magic eight ball när jag är på fest där. Det tar liksom alldeles för mycket tid innan jag får dom svar jag vill.

I torsdags var jag också på invigning. Det var Borgarskolans bibliotek som invigdes. Maten var riktigt god där med. Rektor Olof höll tal. Han pratade om olika skolsalar, men var lite osäker på en sak och frågade därför svenskaläraren om råd.
- Oj, jag slutade lyssna för ett tag sedan, svarade hon.
Man måste alltså vara skärpt och lyssna trots att man är ledig och går på fest.
Själv gick jag en tipsrunda med allmänbildande frågor. Jag blev lite nervös för jag vill ju inte framstå som dum, men jag tänkte att jag går tipsrundan och kastar lappen om det är för svåra frågor. Nu hade jag en jäkla tur och kunde allihopa, så i veckan hoppas jag på att få ett fint pris.

Klamydia

En killkompis fick klamydia. Han skulle namnge alla han legat med. 20 personer kom han på. Sedan tittade han i sin telefonbok och hittade där 20 personer till.
Sjuksköterskan skickade in honom till en kurator.
- Kan du förklara varför ligger du med så många? frågade hon.
- Det är lätt. Jag är dörrvakt, svarade han.

Jobb och kaffe

I lördags var det dop. Frank Anderssons lilla dotter döptes i Sundsvall. Aftonbladet var välkommen så jag tog på mig en klänning och åkte dit tillsammans med en reporter.
Dottern var riktigt söt. Hon sken som en sol till prästen började prata, då skrek hon i några minuter. Frank såg riktigt stolt ut över sin lilla gaphals. Dom bjöd inte in oss på något fika, men det gjorde ingenting för vi hade ändå lite bråttom.

Jag hann precis tillbaka till Gävle för att plåta Tommy Sandlin som säger att Bäckström är större än Foppa. Det låter bra. Bäckström har alltid varit snäll och ödmjuk när jag plåtat honom så därför tycker jag såklart att han är värd all framgång.

Ett stort minus med nya arenan är att det är väldigt långt till pressrummet. Om man står nere vid sargen och plåtar hinner man nästan inte upp i paus för att få fika. I lördags hann jag inte äta lunch så jag skyndade mig upp i pressrummet för att få en smörgås. Expressens fotograf prejade ut mig gång på gång när jag försökte gå förbi för han var rädd att jag skulle sno åt mig den sista mackan.

Värst är det ändå på bandyn. Fotograferna står ute och fryser. Reportrarna sitter inne i värmen och pimplar kaffe hela matchen. När fotograferna kommer upp är kaffet slut.
Igår var jag en snabbis på bandyn, men då var det inte läge för något fika. Jag plåtade en bandyspelare som fått en skridsko i ögat. Han var yr, men stannade snällt så jag fick ta en bild. Som tur var verkar det vara ögonlocket som skadades, inte synen.

Journalistlunch

Idag var det lunch med föreläsning för Gävles journalister. Det är gratis så många kommer.
Nu var det poliserna som föreläste om deras jobb.
- Vad tror ni vi gör då? frågade poliserna.
- Det vet vi inte för er får man inte tag på, svarade journalisterna.
Så fortsatte det lunchen igenom. Journalisterna gick på och sa att poliserna aldrig svarar i telefonen och om dom mot förmodan svarar så har dom ändå ingen information att komma med.
Jag ska föreläsa och hålla en kurs för journalister imorgon och på fredag. Hoppas dom är lite vänligare i sin ton då.

Roligt SMS

En av Kents kompisar messade honom:
”Ring när du har tid”
Kents svar:
”Ring när du har råd”

Min ekonomi är räddad

OK bonuskortets återbäring är här. Jag har tankat för över 8 000 kronor och fick 66 kronor tillbaka. Jag förstår verkligen inte hur jag skulle klara mig utan dom.
Sist jag tankade var i fredags. Korten var som vanligt avmagnetiserade.
Kassörskan provade men konstaterade att jag inte kan få några poäng denna gång.
- Jo det är bara att du knappar båda korten manuellt, så brukar dom göra, sa jag.
- Nu lugnar du ner dig, röt kassörskan.
Lugnar ner mig och lugnar ner mig. Vad gör man liksom inte för att komma upp i 67 kronor?

Halloween

I tisdags drack vi champagne i fluormuggar och gick sedan ut på restaurang. Vi firade Göran som fyllt 50.
- Är det Halloween idag? frågade en kollega.
- Ja det ser du väl, hon har ju klätt ut sig till häxa, sa jag och pekade på en annan kollega.
Det uppskattades inte riktigt.

- Är det ikväll det kommer spöken och ringer på? frågade Klas idag.
- Jag vet inte, svarade jag.
- Vi trodde det var i lördags. Jag köpte världens största godispåse... men ingen kom så jag åt upp allt. Sen trodde vi det var i tisdags, men det kom ingen då heller. Nu funderar jag om jag ska köpa en lika stor påse godis till ikväll. Vad får dom om dom ringer på hos dig, frågade Klas.
- 5-20 kronor beroende på charm och engagemang, svarade jag.
- Snåljåp, sa Klas.
- Jag ger uteliggare 20 kronor. Ska en häxa ha mer?
- Varför ger du uteliggare 20 kronor? Kan du inte lika gärna ge dem två folköl? frågade han.
- Nej det får dom köpa själva så det blir rätt sort.