Köttfritt

Lisa var ut och åt med mig i går. Ingen av oss äter kött. Den första restaurangen tog bort kycklingen i caesarsalladen men strödde på bacon. Vi påpekade igen att vi inte äter kött så de tog ut tallrikarna. De behöll dem ett tag, troligen för att det skulle verka trovärdigt att de hunnit göra två nya sallader, men sedan kom samma tallrikar ut igen. Kocken hade petat dåligt så det var fortfarande bacon kvar. Så gör man inte! Vi försökte äta några räkor som förrätt och gick sedan vidare till en annan restaurang där vi beställde en rätt som innehöll baconrullade sparris. Jag påpekade tre gånger att vi inte äter kött och att vi därför inte vill ha baconen men tallrikarna kom ändå ut med sparrisar som var inlindade i sådana. De tog ut tallrikarna och rullade av baconen. Så ska man alltså inte göra!
 
Lisa och jag var trevliga i alla fall. Annat var det med mannen vid bordet bakom oss. Han verkade missnöjd med mycket i livet och just i går verkade hans plankstek ha blivit en stor besvikelse. Han smakade en liten tugga och började därefter veva med armarna i luften. En ung servitris gick fram och frågade om det var något fel.

– Ja, det är så jävla dåligt.

– Vad är det som är dåligt? undrade hon.

– ALLT! ALLT ÄR DÅLIGT! DET SMAKAR F***A! skrek han och högg kniven i plankan så att den blev stående där.

Gulliga Lisa ropade på tjejen och sa en massa stöttande saker till henne. Stackars tjejen hade bara jobbat i fyra dagar och det här var den andra skitförbannade kunden.

 

I dag var jag på jobb i Söderhamn och efter det åkte jag hem till mamma. Hon bjöd på paj. Jag tog en tugga men spottade ut.

– Vad är det här?

– Kyckling.

– Jag är fortfarande vegetarian.

 

Lite senare gick hon och fixade korv. Vegokorv till mig och kött till henne, men hon blandade ihop det och jag fick spotta ut igen. Så gör man alltså inte! Varken mammor eller restauranger ska hålla på så där. Dött är inte gött. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback