Kollegan Björn

Björn är en kollega till mig som snart fyller 60 år. På papperet är han mogen, men i verkligheten är han det inte. Här kommer några smakprov.


 

Jag och en vän brukar vanligen gå ut på söder i Stockholm, men ibland får vi ett ryck och pallrar oss iväg till Stureplan. En gång när vi tagit oss dit bestämde vi oss för att smälta in. Vi ringde kollegan Björn och sa att han skulle hämta oss med sin bil. Han har en råsnabb och cool Mitsubishi Evo 6:a som är trimmad och allt. Den tyckte vi skulle passa oss fin, fint. Björn har flera bilar. Bara för att jävlas lämnade han Evon hemma och hämtade oss istället med sin jätterostiga gamla Saab. Kul Björn! Verkligen Kul!


 

Det bjöds på tårta på tidningen. För en gångs skull var jag inte sugen så jag åt inte någonting. Björn bad mig hämta en bit åt honom. Jag sa nej i en halvtimme sedan orkade jag inte höra på hans tjat, så jag gick iväg till andra sidan av lokalen där tårtan stod. När jag precis tagit en bit ställer sig Björn upp och skriker så att alla hör:

- Men nu får du väl för faan ge dig Pernilla. Det är ju tredje biten du tar. Du får väl tänka lite på dom andra!

 


Det var möte på tidningen. Man borde kunna namnen på sina kollegor, men ibland glömmer man…

Björn puttade på mig och viskade:

- Vad heter killen där borta?

Jag viskar tillbaka att jag inte vet det. Då ropar Björn till killen:

- Ursäkta, ursäkta men Pernilla vet inte vad du heter. Du ska kanske berätta det för henne!

 


Första april sms från Björn.

Min telefon är trasig, det går bara att skicka sms med den. Jag behöver prata med dig så kan du ringa på det här växelnumret och fråga efter mig. Självklart hade jag kommit till Skansen. Jag förstår inte hur jag kunde gå på den lätta.


 

Björn och jag gick på bio. The day after tomorrow. Björn drog i sig godispåsen till reklamen och somnade sedan. Han lutade sig mer och mer till vänster, men där satt ingen så jag lät honom luta. Jag tyckte det var intressant att se hur långt han kunde luta innan han antingen vaknade eller tippade över. Han kunde luta imponerande långt. Jag lät honom sitta i den konstiga ställningen tills han började snarka. Då sparkade jag till honom allt vad jag orkade på benet så flög han upp i sittande position igen. Han viskade då:

- Vilken jävla skitfilm! och sedan somnade han om.

Det där upprepades hela filmen igenom. Somna, snarka, sparka, viska.

Björn kunde för övrigt omöjligt veta om filmen var bra eller inte eftersom han sov hela tiden. Några veckor senare blev Björn förvånad över att jag inte ville gå på bio med honom igen. 

 


Jag har samlat på mig rätt mycket under de år jag arbetat med honom. Björn kanske tror att jag är en fin människa som vänder den andra kinden till. Men då tror han fel. Jag älskar att ge igen! Den som väntar på något gott…

Kommentarer
Postat av: Tigern

Helt klart är att Björn har fattat hur han skall hantera dig, och jag vet att det kommer mera när du minst anar det. Skit skall skit ha....... :-)

Och du, knyt aldrig Tigerns Svans du vet inte vad du ger dig in på....... Puss & Kram

2006-01-20 @ 13:18:02
Postat av: katarina

Jag som alltid trott ni varit hemligt ihop du och Björn. Men du har alltid blånekat. Nu förstår jag att det nog är så. Han verkar ju vara en riktig gobit med humor och allt. Erkänn!

Postat av: Klas

Jag gillar Björn! Heja Björn!

2006-01-20 @ 13:41:23
URL: http://qlasimodo.blogg.se
Postat av: Tarja

.... nä jag önskar att vi, Björn o jag; voro ett par.

2006-01-20 @ 13:57:12
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tarja_Halonen
Postat av: LondonGustav

Hejsan svejsan.
Vilken underhallande blogg!
Skont att lasa denna nar jobbet ar en plaga och en timme kanns som tre veckor.

- Men nu får du väl för faan ge dig Pernilla. Det är ju tredje biten du tar. Du får väl tänka lite på dom andra!

Ar redan en klassiker.

Fortsatt att skriva festliga bloggar. Trevlig helg!

2006-01-20 @ 19:02:05
Postat av: Björnen

.... jo jag har misstänkt det. Jag citerar

"Jag som alltid trott ni varit hemligt ihop du och Björn. Men du har alltid blånekat. Nu förstår jag att det nog är så. Han verkar ju vara en riktig gobit med humor och allt. Erkänn"

Det är så hemligt att Pernilla inte har berättat något för någon person. Inte ens för mig. Jag om någon bör ju få veta vad som gäller . I alla fall då det handlar om mig. Skärpning Pernilla.

2006-01-20 @ 19:53:45
Postat av: Emilio Kerzen

Det är du som är snygg, sexig och singel va... Sluta skyll på polarna och bli ihop med mig!

2006-01-21 @ 18:17:28
URL: http://blogg.passagen.se/kerzen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback