Nya polisrutiner

David blev stoppad av polisen för några veckor sedan. Han hade varit på en konsert i Sandviken och släppte först av en vän på söder innan han själv åkte genom stan hem. Han såg att han hade en bil bakom sig, men trodde att det var en taxi så han gasade på.

- Efter att tag insåg jag att det var en polis. Jag trodde att den skulle svänga av ner till stationen, men det gjorde den inte. Den åkte efter mig hela vägen hem. Jag parkerade bilen och såg att en polis öppnade dörren och började kliva ur. Då gick jag fram emot honom så att han skulle slippa gå, men då hoppade han tillbaka in i bilen och stängde snabbt dörren. I stället vevade han ner rutan några centimeter och skrek att jag skulle stanna där jag var.


David gick och plockade fram sin kamerautrustning och fick sedan stå och vänta.

- Efter ungefär fem minuter vågade sig polismannen ut och då frågade jag om de funderar över någonting?

- Nej, vi funderar inte över någonting, men du körde snabbt genom stan. Du körde 50 eller 55 och det är inte lämpligt att köra i den hastigheten på det här väglaget när det är fulla människor på stan.

David höll med att det var dumt gjort. Under de fem minuterna som polisen satt i polisbilen utan att fundera på någonting så stod i alla fall David och tänkte en del.

- Jag funderade på om det här de nya polisrutinerna? Att låsa in sig när buset kommer...


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det känns tryggt att vi har så modiga poliser i Sverige. :-) /Cat

2009-01-10 @ 12:53:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback