Se upp för utomjordingar

En polare skrev på facebook: Äntligen har FN utsett en kontaktperson för utomjordingar. Det var på tiden.

 

Själv missade jag nyheterna så jag googlade upp vad TT skrivit. Jag sprider det vidare för nu verkar det bli action på jorden…

 

Det kan vara livsfarligt att kontakta utomjordingar. Varningen kommer från seriöst håll: den världsberömde astrofysikern Stephen Hawking.

 

Rimligen finns det intelligent liv i rymden, säger engelsmannen i en serie program för tv-kanalen Discovery. Och risken är att rymdvarelser skulle kunna plundra jorden och dra vidare.

 

– Om utomjordingar besöker oss kan resultatet bli som när Columbus kom till Amerika, vilket inte blev särskilt bra för urinvånarna.

 

I stället för att försöka kommunicera med rymdlingar bör jordlingar göra sitt yttersta för att gömma sig, anser Hawking.

 

– Vi behöver bara se på oss själva för att inse hur intelligent liv kan utvecklas till något som man inte skulle vilja träffa.

 

Tidigare har rymdsonder haft med sig avbildningar av människor och diagram som visar var jorden finns. Radiovågor har också skickats ut i rymden i hopp om att nå fjärran civilisationer.

 

Hawking säger att för hans ”matematiska hjärna” är det fullständigt rationellt att det finns intelligent liv i rymden, med tanke på universums storlek.

 

– Den verkliga utmaningen är att lista ut hur rymdvarelser faktiskt är, säger astrofysikern, som tror att de flesta sannolikt är mikrober.

Kommentarer
Postat av: Klas

Han har helt klart en poäng där... Vi kommer känna oss bra dumma för att ha skickat ut en vägbeskrivning hit när vi sitter här och utomjordingarna varit förbi och sugit upp allt vårt vatten...

2010-09-27 @ 09:31:17
Postat av: Lisa

Han är väldigt smart Stephen.Någon sa att det står i kommunstadgan i Jämtland att ingen får fånga Storsjöodjuret om man hittar det. Man får hoppas att de gröna männen har nån liknande snäll klausul när de hittar oss.

2010-09-27 @ 21:01:47
Postat av: Klas

Ja man kan ju alltid hoppas på det... Men för att vara den säkra sidan tycker jag att vi ska börja skicka ut signaler i rymden som säger att vi finns i andra änden av Vintergatan... En adressändring så att säga.

2010-09-28 @ 08:26:31
Postat av: Lisa

Stephen kunde inte sagt det bättre själv.

2010-09-28 @ 11:46:44
Postat av: Pernilla

Sant. En adressändring vore på sin plats. Både för jorden och för mig.

2010-09-28 @ 18:24:43
Postat av: Klas

Bra! Då är vi överens.

Lisa - Du har ju språkets gåva, skribent som du är, så du får ansvara för att sätta ihop ett flyttkort med en bra och övertygande text. Glöm inte att frankera rätt och skicka iväg det snarast. Vårt öde vilar i dina händer.

2010-09-29 @ 11:34:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback