Citronpaj

Efter jobbet i dag åkte jag direkt hem för att äta av min citronpaj. Receptet har jag fått från Hanna. Det var den här pajen som hon hade med sig till stranden och när två killar började slåss gick hon dit med fatet och frågade om de ville smaka. De slutade bråka och tackade ja till den goda kakan. Jag lägger ut receptet tillsammans med en bild på jordgubbarna som jag hade till. Kakan blev nämligen för ful för att synas. Hannas dotter ska för övrigt döpas i Stockholm senare den här månaden. Olyckligt nog så ligger dopet på samma dag som flygklubbens städdag, så jag måste tyvärr hoppa över städningen den här gången.

 

Pajskal:

150 g smör

1 dl socker

3 dl mjöl

1 tsk bakpulver

Blanda till pajdeg och förgrädda i 175 grader i en kvart.

 
Pajinnehåll:

3 ägg

2 dl socker

1/2 dl mjöl

Saft och skal från 1 citron (gärna ekologisk om du väljer att använda skalet också)

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i citronsaft, skal och mjöl. Smaka av så det tydligt smakar citron. Fyll det förgräddade skalet. Grädda en kvart på 175 grader eller till kakan stannat. Pudra gärna med florsocker medan kakan är varm.
 

Kommentarer
Postat av: hanna

Haha, det är så kul när du påminner om den där grejen med killarna. Har totalt glömt det!

2014-04-16 @ 20:53:09
Postat av: Pernilla

Det var ju en riktig hjälteinsats från din sida. :-)

2014-04-18 @ 13:28:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback